Следвайте Гласове в ТелеграмНАТО доказа, че може да се адаптира към

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНАТО доказа, че може да се адаптира към
Коментари Харесай

Денков: Путин води война срещу демокрацията и света. В Украйна никога не е имало инфраструктура на НАТО

Следвайте " Гласове " в Телеграм

НАТО потвърди, че може да се приспособява към заканите и изменящият се световен свят. Обединението ни прави по-защитени и сигурни. Сами единствено дружно можем да бъдем мощни. Това съобщи министър председателят в оставка акад. Николай Денков по време на националната конференция " 20 години България в НАТО. Защото дружно сме по-силни ".

Разширяването на НАТО е разширение територията на демокрацията, на мира и сигурността във всички техни измерения, уточни Денков.

" Можем единствено да съжаляваме за пропуснатите благоприятни условия в последните 10 години. Днес инфраструктурата на НАТО можеше да е на територията на България с всички военни и стратегически изгоди ", означи министър председателят в оставка. България от дълго време можела да е напреднала в развиването на въоръжените ни сили, в случай че разноските за защита не били понижени в интервала 2011-2018 година, с цел да има постна пица за армията, а да има пари за Турски поток и стимулиране корупцията в Кремъл.

" България не може да пропусне идващите 10 години, а наша предпочитана задача е да бъдем дейни участници в процеса за развиване на българските качества - ясна визия, поредност и посредством дефинитивно превъзмогване и разкъсване на веригите и мрежите на корупционни зависимости от годините на прехода. Присъединяването ни към НАТО е първото и най-голямо достижение в историята на България. Ние сме НАТО, да пребъде България! ", регистрира Денков, представен от news.bg.

Според него съветският президент Владимир Путин е посочил, че опасността за Русия не съставлява разполагането на войски и оръжия в НАТО. Инфраструктура на НАТО няма и в никакъв случай не е имало в Украйна. Натовски войски в България не е имало преди 2022 година, за които Москва бе осведомена със съответната нотификация, добави министър председателят в оставка.

" Врагът на Путин не е НАТО. Доктрината на Алианса е възпираща и отбранителна. Най-голямата опасност за режима в Москва е одобряване на полезностите на демокрацията. Днес Путин води война в Украйна, а режимът в Москва търси победа над демокрацията посредством принуждение. Путин води война против демокрацията и света, а не против НАТО ", безапелационен бе Денков.

По думите му няма по какъв начин да има икономическа, обществена, здравна, просветителна непоклатимост без гаранции за суверенитета, стабилността и териториалната целокупност на България.

Източници: novini.bg, " 24 часа "

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР